Je Mange. Donc, Je Suis.

Sunday, 11 March 2012

Slurp Spaghetti Sunday

I love doing completely nothing on Sunday, but this Sunday! Something extraordinarily fanciful suddenly popped in my head as I woke up this morning. I started my lazy Sunday (just as it is everyday!) with my favorite yoghurt, natural flavour with peach slices in syrup. I just love the first taste on my tongue of cool, fresh and sour yoghurt with its “live active lactic acid bacteria culture”!!!
(\ /)
( . .)
c(")(")... I wonder whether the bacteria still live in my stomach after all:-D
Then I had an inspection tour in my fridge through my rosy-glasses, whether there’s anything at all that I could make my stomach (with live active bacteria, a plus!) happy for lunch. Orinji & Yanagi mushroom, milk (left-over from making waffles), butter and limes were there, thanks heaven! As I’m not a pure meat person, mushroom is always my fridge’s best friend. Well, well, well…So I got Spaghetti with mushroom cream sauce as my homey Sunday Lunch:-) 
Duo-Mushroom Cream Sauce 

Mushroom Cream sauce homey Recipe
(serve 4)


1 Onion (finely chopped)
1 clove of garlic (mashed)
2 teaspoons butter
1 teaspoon olive oil
200 g. mushroom (sliced)
1 cup sour cream (or milk with lemon juice)
1 small cube of chicken stock powder
1 tablespoon white wine
1 tablespoon all-purpose-flour mixed with water salt and ground black pepper

Cooking:
- Heat oil & butter. Fry off onion & garlic then add mushroom. Cook until mushroom becoming soft. Add sour cream & chicken stock powder, white wine and water flour batter, simmer for a few minutes. 
Correct the seasoning with salt & pepper.

My Spaghetti soaked with mushroom cream sauce, 
topped with crispy bacon bliss...Yummm! 
เมนูวันอาทิตย์แบบบ้านๆ สำหรับคนรักเห็ด 
สปาเก็ตตี้ ซอสครีมเห็ด
ส่วนผสม
  • หอมใหญ่ 1 หัวสับให้ละเอียด
  • กระเทียม 1 กลีบ ขยี้กับสันมีดให้แบนจะได้น้ำมันกระเทียมออกมาด้วย
  • เนยละลาย 2 ชช.
  • น้ำมันมะกอก 1 ชช.
  • เห็ด 200 กรัม วันนี้ใช้เห็ดที่มีอยู่ในเสบียงนะจ๊ะ คือออรินจิและเห็ดยานางิ หั่นและซอยให้เป็นชิ้นบางๆ
  • ซาวครีม 1 ถ้วย ถ้าไม่มี ให้ใช้นมสดรสจืดผสมกับน้ำมะนาวเล็กน้อยก็ได้เหมือนกันจ๊ะ
  • ซุปไก่ก้อน 1 ก้อน
  • ไวน์ขาว 1 ชต.
  • แป้งอเนกประสงค์ 1 ชต. ผสมกับน้ำสะอาดครึ่งแก้วจนละลายเข้ากันดี
  • เกลือป่น และ พริกไทยดำบดใหม่ๆ หอมๆ
วิธีทำ
  • ตั้งไฟอ่อนใส่เนยและน้ำมันมะกอกลงไปพอร้อนได้ที่แล้วใส่กระเทียมและหอมใหญ่สับลงไปผัดจนหอม ใส่เห็ดตามลงไปผัดเข้าด้วยกันจนเนื้อเห็ดเริ่มนุ่ม จึงเทซาวครีมซุปไก่ก้อนและแป้งที่ละลายน้ำแล้วตามลงไป ถ้ามีไวน์ขาวให้ใส่ไวน์ขาวไปด้วยสัก 1 ช้อนโต๊ะ แล้วคนให้เข้ากันจนซอสเริ่มเดือด ปิดเตาไฟ แล้วชิมว่าได้รสชาติตามต้องการหรือเปล่า ปรุงรสด้วยเกลือและพริกไทยตามชอบ ปล ผู้ทำไม่เติมเกลือเพราะได้รสชาติจากซุปไก่ก้อนแล้ว แค่เหยาะพริกไทยดำลงไปพอหอมๆก่อนเสิร์ฟ...หร้อย หร้อย:-)
All relocated to my stomach! 

2 comments:

  1. Escaping from busy hour and feeding your little fishes made me feel so relaxing...Thx sis' w/ best fishes :)

    ReplyDelete
  2. Big fishy T(h)anks for dropping by, my (always) pleasure, bro'! :-)

    ReplyDelete

Total Pageviews

Pleasure to have you Here!

Powered by Blogger.

© AnnaVanilla, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena